#äläostapimeääcorgia

Suomalaiset corgikasvattajat haluavat yhdessä ilmaista huolen kasvaneeseen rekisteröimättömien corgipentujen kauppaan ja maahantuontiin. 

Corgeina markkinoidaan jopa kahden erillisen rodun welsh corgi pembroken ja welsh corgi cardiganin sekoituksia. Corgirodut ovat tällä hetkellä hyvin suosittuja mitä pentukysyntään tulee. Oman pennun odottaminen voi tuntua pitkältä ajalta. Vastuuntuntoiselta kasvattajalta pennun hankkiminen kantaa kuitenkin pikaostosta kauaskantoisemmin. 

Me suomalaiset kasvattajat saatamme maailmaan rekisteröityjä ja taustoiltaan tunnettuja corgipentuja. Olemme pennunostajien tukena ja apuna koiran elämän aikana esiin tulleissa tilanteissa ja mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Kyllä, lemmikkikoira ei välttämättä tarvitse rekisteritodistusta elämänsä aikana mihinkään välttämättömään. Se kuitenkin takaa, että pentu on puhdasrotuinen, sen vanhemmille on tehty tietyt rodunomaiset viralliset terveystarkastukset ja että sen emoa ei ole toistuvilla, liian tiheillä pennutuksilla rasitettu. Se takaa myös, että sen vanhemmilla on oikeat nimet ja kasvattajan henkilöllisyys todennettavissa. 

Kotimaisen pennun rekisteritodistuksen aitous on Suomen Kennelliiton tietojärjestelmistä helposti varmistettavissa. Rekisteritodistus on koiranpennun tuoteseloste ja kasvattajan apu sen käyttöohje ja tuotetuki. Rekisteröimättömällä koiralla tuoteselostetta ei ole, käyttöohje on kadonnut matkalla ja tuotetuki puuttuu. 

KUMPAA KOIRANKASVATUSTAPAA HALUAT TEOILLASI TUKEA?

#welshcorgicardigan #welshcorgipembroke #welshcorgi #corgipentu #äläostapimeääcorgipentua #corgikasvattajatyhteiselläasialla



Tunnista pentutehtailija: 

Pentutehtailija ei tutkituta koirien terveyttä, eikä niitä ole rokotettu tai madotettu. Koiria myydään usein huomattavan halvalla. Hankintahinta on kuitenkin vain pieni osa koiran kokonaiskustannuksista, ja pentutehtailijalle maksettu halpa hinta kostautuu usein korkeina terveydenhoitokuluina.


Pentutehtailijan pennut ovat heikkokuntoisia huonon hoidon, heikkolaatuisen ravinnon sekä rokotusten ja madotusten puutteen takia. Toisin kuin vastuullisella kasvattajalla, pentutehtailijalla on kiire myydä pennut. Näin siksi, että pennun terveysongelmat eivät ehtisi tulla esille ennen uuteen kotiin pääsyä. Pennut ovat voineet saada jo pysyviä vaurioita eivätkä kehity normaaleiksi aikuisiksi. Pahimmassa tapauksessa koirat sairastuvat johonkin tarttuvaan tautiin, jota eläinlääkäri ei pysty parantamaan.


Pentutehtailijalla nartut asuvat usein häkeissä ja toimivat pennuntekokoneina, ja ne voidaan astuttaa jokaisesta juoksusta. Se on nartulle suuri rasitus. Osa pentutehtailijoista rekisteröi jotkut pentueensa Suomen Kennelliitossa, mutta tuottaa seuraavista juoksuista rekisteröimättömän pentueen. Jotta pentue voidaan rekisteröidä Suomen Kennelliitossa, tulee saman emän pentueiden välillä olla yli 10 kuukautta eikä nartulla saa olla yli viittä pentuetta elinaikanaan.

Hälytyskellojen tulisi soida, jos: 

* myyjällä on kova kiire tehdä kaupat eikä hän ole kiinnostunut kyselemään, millaisen kodin tarjoaisitte pennulle
* pentua tarjotaan heti ensinäkemältä mukaan
* emää tai muita pentuja ei ole nähtävillä
* myyjällä on käytössä prepaid-liittymä eikä kasvatustoiminnasta tai koirista löydy tietojakaupat halutaan tehdä parkkipaikalla tai "matkan varrella" eikä myyjä tee kirjallista sopimusta
* pentua ei ole tunnistusmerkitty tai rekisteröity Suomen Kennelliittoon
* sillä ei ole terveystodistusta


Vaikka tuntisit sääliä huonoissa oloissa kasvatettua pentua kohtaan, älä koskaan osta pentua huonosta oloista! Pelastaessasi yhden pennun tuet samalla pentutehtailijan toimintaa ja koirien kärsimys jatkuu. Ilman ostajia ei pian ole myyjiäkään.
Monet pentutehtaat ilmoittavat pennuistaan samoissa paikoissa kuin vastuulliset kasvattajatkin. Rotujärjestöjen kasvattajalistoilta epärehellisimmät kasvattajat yleensä puuttuvat. Epämääräiset ilmoitukset rekisteröimättömistä vahinkopennuista kannattaa unohtaa, sillä kasvattajien on mahdollista rekisteröidä vain yksi vahinkopentue Suomen Kennelliiton rekisteriin.
Pentutehtailijat selittävät usein esimerkiksi puuttuvia terveystuloksia vahinkoastumisella, vaikka toiminta onkin suunnitelmallista ja liian nuoria tai vanhoja koiria rasitetaan pennutuksella rahan takia.
Ohjeita koiran hankkimiseen löydät Kennelliiton Hankikoira.fi -sivustolta. Katso myös Kennelliiton pentulista.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita